Hygge, sau mai pe românește „culcuseala” sau „biniste”, este un concept danez care reprezintă o întreagă cultură a confortului și bunăstării, transpus în cele mai plăcute lucruri care îți aduc starea de bine. Acest concept poate fi întâlnit și în casele de la sat din România, indiferent de zona geografică, iar hygge poate fi orice îți aduce bucurie și îți încântă simțurile: mirosul de “curat” din camera , raza aia de lumina argintie a primaverii de peste dealuri, aroma de cozonac și paine calda, mirosul rufelor uscate la soare pe culme… Hygge este un concept care te ajută să te bucuri de cele mai simple și mai plăcute lucruri, transpunând starea ta de bine în tot ce te înconjoară.

 

Oamenii simt din ce în ce mai acut nevoia de a evada din agitația orașului și de a se bucura de confortul și liniștea unei case la sat. Cei care au curajul să investească, pleacă în căutarea acelei case la care au visat dintotdeauna, privind viața de la fereastra marilor corporații. Alții aleg varianta de a lucra în mijlocul naturii și își iau laptop-ul sub braț pentru a scăpa de agitația urbană și de stresul cotidian. Aceștia se trezesc mult mai devreme decât ar fi făcut-o înainte și constată că productivitatea lor este mai mare, si surprinzator,  starea de bine nu dispare.

În concluzie, Hygge poate fi întâlnit în orice colț al lumii, în orice cultură, iar în România, iar acest concept este deja prezent în casele de la sat, într-un mod autentic și natural. Satul Transilvanean este exact locul care iti poate aduce aceasta experinta

 

Vrei sa experimentezi Hygge?   Hai la Richis ♥