Transilvania Gastronomică și-a propus de-a lungul anilor să susțină crearea de legături puternice între producătorii locali și restaurantele din orașe.
În 2023 ne întoarcem înapoi în sate și ne propunem să aducem ceva din cele învățate și în mediul rural. Bucătari din Sibiu, Brașov și București vor arăta cum poți folosi ingredientele de sezon atunci când vrei să pregătești, simplu și gustos, un mic dejun divers, o degustare de produse locale sau să gătești un meniu cu rețete de sezon. Ne adresăm așadar celor care au puncte gastronomice locale, pensiuni agroturistice, restaurante la țară sau producătorilor care vor să primească oaspeți la ei acasă.
ATELIERE GASTRONOMICE
Ingrediente locale de sezon în meniul gazdelor din mediul rural
Ce facem?
Demonstrație de pregătire / preparare cu degustare:
Degustare de produse locale
Oana Coantă – Bistro del Arte Brașov & Oana Mara – Viscri 32
Rețete locale la prânz sau cină
Radu Dumitrescu – Voila Bistro București & Mihai Toader – Soro Lume București
Mic dejun în pensiune
Dana Mitea – Slow Food Sibiu & Stelian Burduhos – Stelicious Biertan
Când și unde?
Sâmbătă, 02.09.2023, orele 17:00 – 19:00 / Pensiunea Casa cu Povești, Râu Sadului
Duminică, 03.09.2023, orele 17:00 – 19:00 / Pensiunea Alma Via, Alma Vii
Cui ne adresăm?
punctelor gastronomice locale
pensiunilor agroturistice
restaurantelor din mediul rural
producătorilor care vor să ofere degustări de produse proprii
Detalii și înscrieri: Cristian Cismaru / 0722.396.755