Vinul de Richis

Satul Richis este bogat în istorie, iar vinul a fost întotdeauna parte integrantă din viața acestui loc.

Vinul din Richiș se caracterizează prin arome complexe și gusturi puternice, care reflectă unicitatea zonei, format dintr-un amestec de sol argilos si lutos. Aceasta combinatie, împreună cu un climat continental cu ierni reci și veri calde, face ca strugurii să crească în condiții ideale și să producă vinuri de calitate superioară.

Istoria producției de vinuri în zonă este veche de secole și este legată de tradițiile viticole romane. În timp, producția de vinuri a devenit o afacere de familie, fiecare familie avand propria sa vie si productia realizandu-se cu metode traditionale.

Villa Rihuini – Crama

Villa Rihuini, așa cum apare satul Richiș în primele mențiuni istorice în latină, vă poate oferi una dintre cele mai frumoase experiențe ale turismului viticol din Transilvania, în pur spirit al acestei vechi tradiții locale.

Villa Rihuini din Richiș cultivă cea mai întinsă și printre ultimele vii cu struguri nobili din sat, punând astfel bazele ecoturismului si agroturismului local, cu o experiență de peste 30 ani.

Vinul este produs cu unelte vechi și tot procesul este manual, exact așa cum se întâmpla pe vremuri. Astfel, o vacanță aici vă oferă nu doar bucuria unor vinuri locale, meșteșugite cu grijă, trudă și pasiune, ci și prilejul să susțineți continuarea tradiției viticole pe care s-a clădit istoria satului.

 

Contact:

Villa Rihuini Winehouse

Str. Principala 147 Richisdorf, Romania, 557047
Andrei Gheorghe Alexandru ☎️ / WhatsApp : +40 749105134
E-mail: andrei.alexg@yahoo.ro

Instagram: @villarihuini.winehouse
Facebook: @VillaRihuini.winehouse

Galerie foto